Вицешампионска титла на страната спечелиха девойките младша възраст на “Етър-64” до 17 години. Финалите за златните отличия бяха във Велико Търново с участието на осем отбора.

В предварителната си група възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова бяха заедно с отборите на “Панагюрище”, “Нове” (Свищов) и “Шумен”, като спечелиха три убедителни победи. Етърки сразиха “Шумен”с 27:13, биха с 30:17 състава на “Панагюрище”, а над свищовлийки се наложиха с 25:19 и по този начин оглавиха класирането в групата с актив от 6 точки. Напред с две победи и една загуба се класира и “Панагюрище”.

Очаквано другата група бе спечелена от “Бъки” (Габрово), взел три победи над “Шугър” (Плевен), “В. Левски” (Нови Пазар) и “Хасково”, а втори станаха плевенчанки.

На полуфиналите срещата на етърки бе съвсем равностойна, като в много здрав мач се наложиха с 19:16 над плевенчанки. В другия мач “Бъки” разгроми “Панагюрище” с 32:16. За 7-8 място шуменки победиха с 22:16 “Хасково”, за 5-6 място “В. Левски” (Нови Пазар) би свищовлийки с 23:18.

Бронзовите медали станаха притежание на “Панагюрище”, който победи “Шугър” (Плевен) с 25:21. Така финалът за титлата отново бе между двата най-добри отбора в страната “Бъки” и “Етър-64”. Тази пролет в мача за купата етърки бяха взели победа с 1 гола, но сега габровки се реваншираха . Те поддържаха преднина от 2-3 гола през по-голямата част от мача и накрая спечелиха с 20:16.

Сребърните отличия станаха притежание на великотърновки, които взеха и три индивидуални награди. Станислава Димитрова бе обявена за най-добър ляв гард, Ивона Петкова взе наградата за най-добър вратар на турнира, а Деница Иванова – за най-полезен състезател.

Тагове:

КОМЕНТАРИ