IMG_9600

Подписка с над 1500 подписа на великотърновци внесоха в общината искащите да бъде незабавно построен тренировъчен терен до Спортното училище. Близо 150 деца от школата, фенове, треньори и родители се събраха пред „Майка България“. „Позволете ни да тренираме на игрище „Трифон Иванов“, гласеше разпънат огромен транспарант. Подписката бе връчена на зам.-кмета на общината проф. Георги Камарашев.

В нея, адресирана до кмета, Общинския съвет и местните депутати, Инициативният комитет за спасение на школата съобщава, че в момента малките футболисти са принудени да мъкнат колички с пръст, за да подравняват руините и поляните, които използват като спортен терен. Вместо с топки и уреди децата от региона, на които възлагаме надежди за възраждане на футболната ни слава, “спортуват” с кирки и лопати. “Заради това, вместо да защитават с гордост виолетовият екип и да го славят, децата на Велико Търново лекуват контузии или скоропостижно приключват с футбола, отчаяни от перспективите си за развитие.

За жалост през последните години школата на “Етър” се превърна в донор на други отбори. Нейни възпитаници предпочетоха да отидат другаде – където има нормални условия да се развиват – Стара Загора, Ловеч, Разград, София, Пловдив, Варна, Бургас. Имаме славно минало, мечтано настояще, но нямаме бъдеще без местните таланти.

Децата на “Етър” обикалят нивите в близките села, за да тренират и играят. Нямат терени, нямат съблекални, нямат даже тоалетни или нормална екипировка, но въпреки това показват етърски дух и са неизменно първи. Докога школата ще продължава да вегетира и да развива великолепни футболисти, но за други отбори !?”, се казва още в декларацията до властимащите.

Спешно изграждане на терени, които да са на разположение до есента, екипиране на деца и треньори и спиране на “вегетирането” са основните искания на комитета, които от общината обещаха да удовлетворят.

Очаквайте след малко отговора на Община Велико Търново!

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

До кмета на Община Велико Търново
Копие до:
Председателя на Общинския съвет
Постоянната комисия по Младежда и спорта
Народните представители от 4-ти Великотърновски многомандатен район

 

Уважаеми инж. Панов,

Загива една от гордостите на Велико Търново – прекрасната  футболна школа на футболен клуб “Етър”. Бъдещето на местния и национален спорт е унизено да се развива при нечовешки условия. Последователите на Трифон Иванов, Красимир Балъков, Цанко Цветанов, Илиан Киряков са принудени да мъкнат колички с пръст, за да подравняват руините и поляните, които използват като спортен терен. Вместо с топки и уреди децата от региона, на които възлагаме надежди за възраждане на футболната ни слава, “спортуват” с кирки и лопати. На територията на града няма нито нормален тренировъчен терен. Парадоксалното е , че даже в Спортното училище, което бе отворено отново и благодарение на Вас, няма такъв, което е абсурдно. Заради това ,вместо да защитават с гордост виолетовият екип и да го славят, децата на Велико Търново лекуват контузии или скоропостижно приключват с футбола, отчаяни от перспективите си за развитие.

За жалост през последните години школата на “Етър” се превърна в донор на други отбори. Нейни възпитаници предпочетоха да отидат другаде – където има нормални условия да се развиват – Стара Загора, Ловеч, Разград, София, Пловдив, Варна, Бургас. Имаме славно минало, мечтано настояще, но нямаме бъдеще без местните таланти.

Децата на “Етър” обикалят нивите в близките села, за да тренират и играят. Нямат терени, нямат съблекални, нямат даже тоалетни или нормална екипировка, но въпреки това показват етърски дух и са неизменно първи. Докога школата ще продължава да вегетира и да развива великолепни футболисти, но за други отбори !?

Ние фенове, състезатели, родители и треньори апелираме към Вас , г-н Панов – осъзнаяте проблема и го решете, защото сте нашият кмет и ръководите града, сред чиито символи е “Етър”.

Настояваме за :

1.Спешно изграждане на нормален терен с изкуствена настилка в Спортното училище, вместо калната нива, която носи светлото име на Трифон Иванов, за да може на него да започне подготовката на виолетовите формации още от есента на 2018.

2. Екипиране на школата на “Етър”, тъй като сега треньори и деца, износват дрехи втора употреба, някои от които шити още преди началото на първия Ви мандат.

3. Спиране на “вегетирането” на школата и създаването на нормални и качествени условия за работа на треньорите, ръководителите и играчите.

 

От Инициативния комитет за спасяване школата на “Етър”

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ