referee

15 рефери от Великотърновска област са включени в националните ранглисти за следващия сезон, съобщи Петър Петров – член на Съдийската комисия на БФС. През следващото първенство в ранглистата на ръководещите в “А” група са Станислав Ставров и Георги Давидов. Право да свири мачове в елита ще има и Стоян Денев, който обаче е в листата на “Б” група. Във втория ешелон ръководещи са още Никола Атанасов и Георги Гинчев.

Асистенти в “А” група остават Георги Дойнов, Милен Арабаджиев, Ивайло Атанасов и Илиян Капарашев. По предложение на Петър Петров през есента Милен Арабаджиев ще отиде на КОРЕ-курс, организиран от УЕФА за обучение и усъвършенстване на млади футболни съдии. Великотърновецът ще бъде в една бригада със Стефан Апостолов и Дениз Соколов.

Помощник-съдии в “Б” група са свищовлиите Асен Атанасов и Велизар Генчев и великотърновците Недялко Матанов и Здравко Николов, който ще дебютира в професионалния футбол. Старата столица ще има дебютант и при ръководещите при юношите до 17 и 21 г. – заедно с Александър Марков в тези групи ще свири и Милен Въжарски.

Семинарите за реферите са от 8 до 13 юли в Сливен. В тях ще се включат и двете международни съдийки от В. Търново – Йорданка Корчева (асистент) и Галя Ечева (ръководеща).

 

КОМЕНТАРИ