140 момчета и момичета ще участват в третото издание на футболния турнир за деца в неравностойно положение, организиран от фенклуб “Манчестър Юнайтед”. Надпреварата е от 1 до 3 юни на стадиона в Самоводене и за нея са поканени децата от домовете в Стара Загора, “Пеньо и Мария Велкови”, SOS детски селища, домовете в Балван, Стражица и Овча могила.

“Съорганизатори на проявата са Зоналният съвет на БФС, който осигурява профасионални съдии, и Община Велико Търново, осигурила купите, медалите и плакетите”, съобщиха на пресконференция Георги Ковачев и Любомир Георгиев, които благодариха на кмета Даниел Панов и на началника на отдел “Организационен, връзки с обществеността и протокол” Веселин Нинчев, който е и член на управата на фенклуба. Десетки са още фирмите, помогнали за реализирането на турнира – настаняването на децата, осигуряването на храна, вода, лакомства, на стадиона в Самоводене…

Турнирът започва в петък от 10 ч., като ще има три отделни надпревари за момчета до 13 г., юноши от 14 до 18 г. и девойки. Срещите продължават в събота, а финалите са в неделя. По време на състезанието ще има и демонстративен мач между фенклуба на “Манчестър Юнайтед” и DHL. По време на закрпиването предстоят и изпълнения на рапъра 100 кила и денс студио „Un Beso”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ