10540896_398041613681909_5127684305697289734_o

Второ място заеха малките хандбалистки на „Етър-64” в детския турнир за „Купа Горна Оряховица”, който се проведе в спортна зала „Никола Петров“. Той се превърна в истински празник за над стоте малчугани, дошли да премерят сили помежду си. В надпреварата се включиха хандбалните клубове „Раховец 2008“ (Г.Оряховица), „Чардафон“ (Габрово) и „Опака“ (Опака) при момчетата и „Етър 64“ (В. Търново), „Левски“ (Стражица) и „Опака“ при момичетата.

Етърки с треньор Соня Богданова постигнаха победа над стражичанки и отстъпиха на „Опака”. Така те заеха второто място, като получиха купа, сребърните медали и грамоти. При момчетата хандбалистите на „Раховец 2008“ вдигнаха „Купа Горна Оряховица“, след тях останаха тимовете на „Опака“ и „Чардафон“. „Доволна съм от всички момичета, но има още по-какво да се работи”, коментира Соня Богданова.

„Благодаря на всички ръководители, че откликнаха на желанието и молбата ми да проведем отново детски турнир в града ни. „Купа Горна Оряховица“ бе голям шанс за отборите да се обиграят още повече, както и за сплотяване на децата. Напролет ще сме домакини на международен турнир, за да може състезателите да натрупат опит и срещу чужденци. Изключително съм доволен от горнооряховските хандбалисти, играят на едно изключително високо ниво.“, сподели председателят и треньор на ХК „Раховец 2008“ Пламен Панев.

„Организацията бе на завидно ниво, залата бе топла, атмосферата бе изключително приятна. Получи се истински празник, децата са доволни, това е най-важното. ХК „Раховец 2008“ е най-добрият в България, в Горна Оряховица е най-добрата школа за момчета, няма две мнения.“, категоричен бе президентът на ХК „Левски“ (Стражица) Васил Цонев.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ