IMG_9761 - Copy

Обичайте „Етър”, докато сте живи! Това послание отправи днес към феновете на „болярския” тим 101-годишният ветеран Деян Чаушев. Той беше щастлив да получи един от последните екземпляри на книгата „Те играха за „Етър”, в която немалко редове има посветени и на него.

Деян Чаушев е първият председател на футболен клуб „Етър“ при възстановяването му през 1957 г. и го ръководи до влизането му в „А” група през 1969 г. Няма друг с толкова дълъг стаж като ръководител на клуба! През 1957 г., когато са възстановени дружествата и „Етър” е възроден, той е избран за председател на футболната секция. По негово време отборът укрепва в „Б” група, с негово лично участие е построен стадион „Ивайло” и открит през 1958 г., а през 1969 г. като негов ръководител отборът влиза и в групата на „майсторите”.

Деян Чаушев е един от инициаторите за строежа на стадион “Ивайло”, като директор помага с работници, превози и т.н. Стадионът е започнат през 1953 г. и е тържествено открит на 24 май 1958 г. Награден е със Златна значка на БФС.

Деян Чаушев започва да играе футбол като ляво крило, но тежка контузия го вади от терените. От 30-годишен играе и тенис на маса, има 50 медала от различни първенства – държавни и балкански шампионати. Последния си медал Деян Чаушев спечели на 94-годишна възраст, когато още гонеше успешно топката в тениса на маса.

Днес бай Деян е на 101 години и 12 дни, вече трудно излиза от дома си, но не спира да гледа по телевизията мачовете на „Етър”. „Това е отборът на моето сърце и винаги ще бъда с него. На феновете искам да кажа: обичайте „Етър”, докато сте живи!”, заяви ветеранът.

IMG_7841

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ