С календари на “Етър” за 2011 г. ще зарадва ръководството на великотърновския клуб феновете. Вече са поръчани първите 1000 бройки, които ще бъдат пуснати в продажба преди мача със “Славия” за купата. Цената на календарите е 2 лв. “Всички, които не успеят да се снабдят с календар, ще могат да го направят и на мача с “Банско”, за който ще бъде отпечатан нов тираж”, заяви прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

“Етър” ще приеме столичния “Славия” в събота, 4 декември. Това стана окончателно ясно, след като ръководството на “белия” клуб отказа предложението на етърци мачът да бъде изместен.

“Виолетовите” имаха идея двубоят да се играе на 8 декември, понеже на 4-и по програма приемат “Банско” в последния есенен кръг от Западната “Б” група. БФС вече измести датите на двубоите “Левски” – “Берое” и “Малеш” – ЦСКА. Те ще се определят допълнително поради ангажираността в началото на декември на столичните отбори в груповата фаза на Лига Европа.

“Виолетовите” не са подавали официална молба за преместване до БФС, а само са провели неофициални разговори с ръководството на “Славия”, поясни Стефан Атанасов.

“Не виждам смисъл да приемаме предложението на “Етър”, заяви треньорът на “Славия” Емил Велев. – Не мога да държа футболистите 10 дни след края на първенството. За “Етър” е все едно дали ще играят първо с нас, а после с “Банско”, или обратното.

Така окончателно мачът остава в събота от 13.00 ч. на стадион “Ивайло”. Последната среща от есенния дял на първенството “Етър” – “Банско” пък ще се играе на 8 декември (сряда).

От “Славия” пък организираха екскурзия за своите фенове за съботния мач. Цената на пътуването за столичани е 15 лв. до Велико Търново, като групата тръгва в 8.00 ч. от стадиона в “Овча купел”. По традиция минимум 150 фенове подкрепят “белите” при техните гостувания, но сега се очаква те да са доста повече.

От великотърновския клуб са впечатлени от условията в Луковит, където отборът нощува преди последното гостуване в Бяла Слатина. В 4-звездния хотел тимът бил посрещнат с надпис “Добре дошли, “Етър”, а посрещането и отношението били перфектни. Специално изработени табелки с логото на “Етър” имало навсякъде, дори на шестте заявени паркоместа. Както е известно, ръководството на “виолетовите” прави всичко възможно да осигури професионални условия за подготовка на играчите, като отборът задължително пътува ден преди мачовете и има осигурени възстановителни тренировки и всички удобства.

Тагове:

КОМЕНТАРИ