100 лв. глоба по указа за дребно хулиганство наложи Районния съд във В. Търново на фена, атакувал снощи старши треньора на “Етър” Сердар Даят, съобщиха от полицията. Вчера около 3 часа след мача със “Славия” наставникът бил засечен от четирима младежи на ул. “Независимост” малко след пощата. Той се е разхождал по улицата със своя позната, когато четиримата започнали да го обиждат, а единият го е блъснал.

Веднага след случилото се Сердар Даят е отишъл на стадион “Ивайло” и е извикал Ендер Дурмушев. Двамата са се върнали в района на инцидента, където по думите на изпълнителния директор е имало фенове, които той познава. Треньорът е подал жалба в Районното управление на полицията в старата столица.

Трима са обиждали треньора, а четвъртият младеж го е блъснал по рамото, поясниха от полицията. Извършителят е установен и привлечен като обвиняем, като преписката бе внесена в Районния съд. Става въпрос за студент, фен на “Етър”, неосъждан. Наложена му е глоба от 100 лв. по указа за борба с дребното хулиганство.

Феновете от агитката продължават с протестите си срещу ръководството на клуба. По време на мача феновете издигнаха отново транспаранти “Чист и свободен “Етър”, като се бяха качили на трафопоста до стадиона. От полицията заявиха, че 13 човека са отведени в управлението. Според районния прокурор издигнатите на вчерашния мач плакати не представляват обида и феновете са пуснати, като преди това са предупредени.

От ОД на МВР бе оповестена друга присъда за деяние по време на мача. При отбелязването на гола за етърци 28-годишният Я. М. от дряновското село Пейна счупил една от седалките. На същия е бил съставен акт по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

С решение на Районен съд – В. Търново на Я. М. е наложена глоба в размер на 500 лв., както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.

Отвореното писмо на агитката, оповестено на 25 октомври, можете да видите тук:

http://sport-vt.com/velikotarnovski-fenove-razprostraniha-otvoreno-pismo.html

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ