P8162008

С уникално постижение може да се похвали горнооряховският “Локомотив”. С 1 вкаран гол на чужд терен от началото на първенството досега, “железничарите” са събрали сериозния актив от 6 точки при гостуванията!

До момента тимът, който води в класирането на Северозападната “В” група, не е допуснал нито един гол в мачовете си на чужд терен. Във всички срещи пък е вкарал точно 1…

Как е възможно това ли?

В първото си гостуване на “Балкан” в Белоградчик локомотивци завършиха 0:0. В третото си гостуване на “Чавдар” в Бяла Слатина също завършиха 0:0. Абсолютно същият бе резултатът и от последното им гостуване в гр. Левски на едноименния тим – 0:0.

Единствено във втория си мач навън “Локо” (ГО) записа резултат, различен от нулево реми, като спечели мача си в Габрово срещу “Янтра 1919” с 1:0. Тогава в 74-ата минута падна единственият гол, изработен от двама доскорошни играчи на “Етър 1924”. Стефан Бакърджиев центрира отдясно и през купа от играчи топката попадна у защитника Антон Маринов, който я насочи в мрежата.

Така за 4 гостувания “Локомотив” има голова разлика 1:0, донесла му 6 точки. У дома отборът е допуснал цели 5 гола, но има още 13 точки от 4 победи и едно реми. Всичко това засега го държи на първо място в класирането. В Горна Оряховица обаче нямат финансов ресурс отборът да се бори за влизане в професионалния футбол.

Ето видео с “безценния” гол на Маринов в Габрово:

Голът на Антон Маринов в Габрово

Тагове:

КОМЕНТАРИ